Heimelaga Lasagne
Oppskrift henta fra kokeboka "Hva skal vi ha til middag" av Wenche Andersen.
Ca 4 porsjoner.
- 8-10 forkokte lasagneplater (me brukte Barilla sine)
Kjøttsaus:
- ca. 500 g. kjøttdeig
- 3-4 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje eller smør til steking
- 1 ts salt
- 1/2 ts grovmalt pepper
- 1 ts oregano
- 1 boks hermetiske, knuste tomater (Me brukte hermestiske knuste soltørka tomater)
- 2 ss tomatpuré
- 1/2 ts sukker
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 200 g revet ost

Fremgangsmåte:
Begynn med kjøttsausen:
- Brun kjøttdeig, finhakket løk og hvitløk i en stor gryte eller panne.
- Smuldre kjøttdeigen med gaffel.
- Tilsett salt, krydder, tomater og tomatpuré.
- Kok opp og la det koke til en tykk saus.
Så til ostesausen:
- Smelt smør til ostesausen.
- Rør inn hvetemel og spe med melk.
- Kok opp og rør til en glatt saus.
- Tilsett osten (hold av noe til gratinering), og la den smelte i den varme sausen.
Til slutt:
- Smør en ildfast form
- Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i formen
- Avslutt med ostesaus.
- Dryss over revet ost.
- Stek i stekeovnen ved 200° i 40-45 minutter.
- La lasagnen “hvile” i 20-30 minutter før servering.
I den kvite sausen hadde me 1 ts malt muskatnøtt og i tomatsausen hadde me ei lita hand med frisk basilikum. Ved servering dryssa me over revet parmesan.
Salat og baguetter var toppers tilbehør.
Prøv du òg, det var enkelt og veldig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar